Monday, November 26, 2007

Bilder ur ”Tintin i Kongo”, Elisabeht Ohlson Wallins bildserie ”Ecco homo” samt Lars Vilks skiss av en rondellhund valde Libertas att inte publicera.

RÄTT eller FEL? Vad tycker du?

5 comments:

Anton Andersson said...

Helt rätt.

Man skall inte publicera saker med mening att kränka andra speciellt inte om de är underordnade i någon typ av maktförhållande.

Anonymous said...

Töntigt. På min tid i redaktionen hade Hergé definitivt platsat, såväl som Ecce Homo. Vilks rondellhundskiss är däremot slarvigt genomförd och skulle inte göra sig i det kvadratiska format jag hoppas att tidningen återgått till.

Max

Anonymous said...

Jag tycker frågan borde forumuleras annorlunda. På frågan "Är det rätt att publicera kränkande bilder?" borde ju varje vettig människa svara nej. Frågan är ju vad som är kränkande - där människor troligen upplever saker på väldigt olika sätt.

Anonymous said...

En utbredd åsikt verkar vara att att religiös tro är särskilt ömtålig, och bör bemötas med respekt. I andra politiska diskusioner går det att argumentera utan att någon känner sig kränkt. Får inte kristna homofober kritiseras? Bör inte muslimska sharia-lagar ifrågasättas?

Anonymous said...

We would suggest stopping by the useful web-site for a lot more information and facts.



my web site ... http://www.marsvenusatwork.com/